Niklas afrikanska stödprojekt

Sponsring och utbildning i Afrika

Vasas grundare och chefsinstruktör Master Niklas Enander är även internationell domare och instruktör inom ITF Taekwon-Do. Han har utbildat och graderat utövare i flera afrikanska stater, bland annat Kongo, Etiopien, Burundi, Gambia och Uganda. 

På sina utbildningsresor har Niklas med sig Taekwon-Do utrustning – men även mobiltelefoner, datorer och annan teknisk utrustning. Detta är Niklas egeninspirerade bist¨åndsprojekt. Gåvorna har Niklas själv samlat in i egna kampanjer bland vänner och bekanta. 

”Jag samlar på nytt in gamla telefoner & laptops för att förmedla till vänner och Taekwon-Do elever nere i Uganda & Kenya.

En mobiltelefon värd 200 kr i Sverige är guld värd i ett land där månadslönen för en högskoleutbildad är 100USD.
Många studenter skulle ha stor hjälp av egen dator men ingen möjlighet att lösa det. Kontakter samt spänning i samma som här hemma så allt funkar toppen.

Jag  tar med så många telefoner jag vågar för tullen och så många laptops jag kan bära. Packa ihop och ge till mig när vi ses så bjuder jag på en öl. Ni skulle se vilken glädje de kan ge.”

 

NIKLAS ENANDER